Diş Hassasiyeti için Ne Yapmalı?

Diş hassasiyeti genelde sıcak, soğuk, tatlı, ekşi gibi uyaranlarla kendini belli eder. Bazen bu uyaranlar dişteki bir çürüğün de habercisi olabilir. O yüzden mutlaka öncelikle bir diş doktoruna gidin.
1- Öncelikle probleminiz gerçekten ‘diş hassasiyetinden mi kanaklanıyor yoksa altında başka bir neden mi var’ belirlenmesi gerekir.
2- Eğer ”hassas diş sendromu” teşhisi konmuşsa etkenini doktorunuz size soru sorarak araştıracaktır. Öncelikle etkenin bilinmesi gerekir.
3- Eğer dişeti çekilmesi gibi etkeni var ise; çekilen dişeti genelde ufak operasyonlarla kapatılır. Ancak operasyona gerek kalmayacak şekilde çok az ise; nano hidroksiapatitli macunlar direk hassasiyeti yok etmeye yöneliktir. Bu macunlarla özellikle, çekilmiş dişeti bölgesine doktorunuzun göstereceği şekilde fırçalarsanız nano hidroksiapatitin onarıcı etkisi ile hasssasiyetiniz geçer.
4- Bazen de dişteki çatlaklar da diş hassasiyeti yapar. Yine burada diş hekiminiz gerekli tedaviyi yapacaktır. Mikroçatlaklar da yine nano boyuttaki hidroksiapatit içeren diş tedavileri ile tedavi edilmektedir. Bu  koruyucu diş hekimliğinde çok önemlidir.
5- Çok sert fırçalamanız tesbit edildiyse diş doktorunuzun gösterdiği şekilde dişlerinizi fırçalamalısınız. Yoksa hem dişetlerinin çekilmesine neden olursunuz hem de dişte aşınma yaparsınız.
6- Ağzınızda çekilmiş diş boşluğu var ise, dikkat edin karşı çenedeki diş o boşluğa doğru uzar. Diş uzarken de kole dediğimiz kök kısmı açığa çıkar. Bu bölge de diş hassasiyeti yapar. O yüzden çekim boşluklarına implant ya da başka tedavilerle diş yapılmalıdır.

DENTART Diş Hassasiyeti