Dikişsiz İmplant Nedir?

Klasik implant teknikleri iki aşamalıdır. Önce implant yerleştirilir. Kemikle implantın kaynaşması için birkaç ay beklenir. Sonra üzerine kron dediğimiz seramik ya da porselenden diş yapılır. Bu bilinen (1985’ den beri uygulanıyor) yöntemin sayısız bilimsel çalışmaları vardır. İmplant çevresinde de son derece normal kabul edilen, bir miktar kemikte kayıp olabilir.

2005 yılında Dr. Kleinheinz periost dediğimiz kemiğin üzerindeki dokunun kesilmediği durumlarda normal karşıladığımız implant bölgesindeki kemik erimesinin olmadığını görmüştür.

Dr. Kan, 2000 yılında ve  Dr.Lee, 2008 yılında sınırlı cerrahi travmanın işlem sırasında kanamayı biraz azalttığı için peri-implantitis dediğimiz implant çevresinin iltihaplanmasının, şişme ve ağrının minumuma indiğini açıklamışlardır.

Dikişsiz implantda, operasyon sonrası komfor, yara-scar dokusu oluşmadığı için çok daha iyidir.

Nasıl Yapılır?

Önce özel çene tomografisi ile kemiğinizin durumu incelenir. Kemik oluşturmaya ya da kemiği desteklemeye ihtiyaç var mı? Dişlerin son hali ne olacak? Nasıl görünecek?

İmplant sonrası nasıl bir diş estetiği ya da dizimi istiyorsak, dişlerin yapılmış hali bilgisayar programı yardımı ile belirlenir. Ona göre implantların kemiğin hangi bölgesine hangi açı ile yerleştirileceği belirleyen bir rehber şablon hazırlanır.

Bu rehbere göre implantlar diş etinde kesi yapılmadan yerleştirilir. Yine daha önceden hazırlanan geçici dişler ağza uyumlandırılır. Hasta dişsiz kalmamış olur.

Ortalama 6 ay sonra ise sürekli dişlerin yapımına geçilir.

Açık yara yeri olmadığı için enfeksiyon riski daha azdır.

Hasta dişsiz kalmadığı için daha mutludur.

Kanama problemi olmadığı için ve ödem olmadığı için daha sorunsuz bir iyileşme dönemi görülür.

Dezavantaj olarak; implant cerrahisi ve dişlerin yapımına ek olarak bilgisayar programı yardımı ile hazırlanan şablonun ücretinin ilave edilmesidir. Maliyetli olan bu şablondur.

DENTART İmplant Tedavileri